WORKSHOPS & PROEVERIJEN

Wat is nou leuker dan zelf bier maken? Zal ik het zeggen? ………  Bier proeven!

WORKSHOPS & PROEVERIJEN

Wat is nou leuker dan zelf bier maken? Zal ik het zeggen? …… Bier proeven!

JELSTER WINKEL

Bier brouwen of liever proeven? Het kan allebei bij Jelster. Hieronder vind je alle mogelijkheden. Had je iets anders in gedachten? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Jelster-Workshop-Brouw-je-eigen-bier

brouw je eigen bier

Bij Jelster kun je ook terecht voor een workshop bier brouwen. Heb jij altijd al eens je eigen bier willen brouwen met een paar vrienden of je familie? In klein gezelschap (3-6 personen) leer je in 1 dag hoe het brouwen van bier in zijn werk gaat. Niet te veel theorie maar gewoon lekker doen. Schroten, maischen, filteren, koken, de hele mik-mak. En tussen neus en lippen door leggen we je uiteraard uit wat je aan het doen bent.

Je kunt kiezen uit een van onze basisrecepten of daar zelf een twist aan geven. Je krijgt het bier na een maandje thuis gestuurd en mag het dan zelf opdrinken dus je moet wel je best doen.

JelsterBier_recepten

BBQ assortiment

Brouwen maakt dorstig en hongerig, daarom kun je optioneel ook kiezen voor het barbecue assortiment. Dan mag je zelf aan de bak met het grillen van vleesjes. Afhankelijk van je dieetwensen stellen we een menuutje samen. Dat kan variëren van worst op witte puntjes (een echte Jelster klassiekert) tot meer low & slow gerechten (denk aan spareribs of een bacon bomb). Hoe dan ook ga je aan het einde van de brouwdag met een gevuld maagje naar huis en heb je meteen een goede bodem om na het brouwen een welverdiend gerstenatje te drinken.

bier proeverij

Wel de lusten niet de lasten? Dat kan ook, kies dan voor de proeverij en geniet van onze bieren onder het genot van een bijpassend hapje. Per bier vertellen we je van alles over de bierstijl, waar die gekke biernaam vandaan komt en wat ons verder te binnen schiet. Ook beantwoorden we al je vragen over brouwen en scheppen we op over hoe gaaf het is om brouwer te zijn. Dit alles in een losse sfeer, gewoon aan onze grote houten tuintafel. Geen droge kost, ruimte voor slappe verhalen, gezelligheid gegarandeerd. We hebben voor onze proeverij ruimte voor een mannetje/vrouwtje of 10. Eventueel kan dit ook op locatie.

Jelsterbier-in-je-hand
Jelle Peddemors - Jelster brouwerij

Kom jij ook langs om een lekker biertje te brouwen en een potje te barbecuen?

– Jelle Peddemors

Ik heb interesse in: