CLASSIC

Sommige klassiekers zijn zo leuk of lekker dat we ze opnieuw (tijdelijk) lanceren onder de noemer ‘Classic’.

We trappen af met het oorspronkelijke etiket van onze Black IPA.  Met daarop de enige echte Bionic Blacksmith.

Een instant verzamelobject, al zeggen we het zelf.

OVER BIONIC BLACKSMITH

Bionic Blacksmith is een van de eerste Jelster recepten. De aller-aller-eerste versie stamt uit de hobby dagen en was veels te bitter en werkelijk niet te drinken. Pas nadat we deze geblend hebben met een speciaal hiervoor gebrouwen bier genaamd ‘Rescue hammer’ was het enigszins te hachelen. Ergens tijdens deze reddingsactie hebben we ook nog een foutje gemaakt met het bottelsuiker (dat deden we toen nog). De zwarte vlekken op het plafond bij Rik (F1rst Blood lid van het eerste uur), zijn daar nog stille getuigen van. Gelukkig is Bionic Blacksmith door de jaren heen puntgaaf geslepen en helemaal naar onze smaak geperfectioneerd.

Bionic Blacksmith is vernoemd naar messensmid Ernst, een echte Rotterdamse urban legend. En niet geheel toevallig ook een goede jeugdvriend van Jelster. Op het oorspronkelijke etiket, in de oude huisstijl, staat ie nog afgebeeld. Hij schijnt half man, half machine te zijn. Of deels bionic en deels organic, wie het weet mag het zeggen. Een ding is zeker, hij is een staaltovenaar met een doel. Hij gaat door met hameren en grinden totdat zijn blade puntgaaf is. En als het werk gedaan is….. Ja, dan zit hij met de parels op zijn rug uit te hijgen. Zittend op zijn aambeeld. Compleet versleten maar voldaan lurkend aan een ijskoude Jelster. En geef hem eens ongelijk, dat heeft ie dik verdiend!

Bionic Blacksmith is een Stevige Black IPA met een gezonde dosis geroosterde mout, een klein zoetje en een flinke lading hop. Intens maar toch ook toegankelijk. Het beste van twee werelden, hoppig als een IPA en het geroosterde/chocolade profiel van een stout. Oftewel zwart als de nacht en hoppig als de tandjes. Bier waar je borsthaar van krijgt. Ja er wordt hier met oneliners gestrooid alsof het niets is. Laat dat maar aan Jelster over.

Belangrijkste om te onthouden is dat het een fijn bier is waar we zelf geen genoeg van kunnen krijgen. En blijkbaar zijn we niet de enige want Bionic Blacksmith is bekroond met een zilveren medaille bij de Dutch Beer Challenge 2023. En staat dankzij bierbaas Michael Pelle ook op Nederlands Favoriete Bierlijst. Trots als een aap met zeven lullen zijn we daar op.  Inmiddels is Bionic Blacksmith dan ook niet meer weg te denken uit de Jelster core range.

 Luistertips bij dit bier:

Psychotron van Megadeth (bij de classic).

MC Hammer – U Can’t Touch This